Met behulp van onze schapen houden we het veld met kerstbomen onkruidvrij. De schapen van het speciaal geselecteerde ras Shropshire eten wél onkruid, maar geen kerstbomen en zijn dus uitstekend geschikt voor deze taak!

De bomen worden met zorg gesnoeid en individueel gevormd tot een mooie kerstboom.

De Picea Abies, ook wel fijnspar is de traditionele groene kerstboom die iedereen wel kent. Door zijn stevige takken met fijne naalden en dichte begroeiing is deze boom prima geschikt om veel versiering in te hangen.

De takken van de Picea Abies hebben een mooie gelijkmatige fijne naald en voelen stevig aan.

De Picea Omorika, ook wel Servische zilverspar, heeft een mooie lichtblauwe gloed aan de onderkant van de takken. Met een iets grovere naald en rankere bouw dan de Picea Abies heeft deze boom net even een andere uitstraling.

De takken van de Omorika hebben een wat langere, grovere naald met aan de onderkant een fraaie blauwe gloed. 

De Abies Koreana kenmerkt zich door takken die aan de onderkant witzilverkleurig zijn en door een opbouw in lagen. Hierdoor is er veel ruimte voor grote versieringen. De koreana is een sterke boom met zachte naalden en heeft een fijne typerende kerstboomgeur.

Naast de grove zachte naalden zijn op de takken van de Koreana vaak dennenappels te vinden, de originele versiering van moeder natuur!

De Picea Glauca is ook wel bekend als de Blauwspar. Deze kerstboom is met zijn stevige takken met harde blauwe naald prima geschikt om flinke versieringen in te hangen. Door de ruimte tussen de takken wordt deze boom ook vaak gebruikt in een traditionele setting met echte kaarsjes.

Stevige takken met grove en harde blauwe naald typeren de Blauwspar.

Last but not least is ook de Abies Nordmanniana ofwel Nordmann verkrijgbaar. Deze populaire kerstboom met lange zachte naalden  is vaak wat breder van vorm. 

De Nordmann kerstboom heeft stevige takken met grove zachte naalden. De boom heeft een mooie diepgroene kleur met een zilveren gloed over de takken.